ARS management & izobraževanje / Obvestila / Kontakt / Foto galerija / Domov

DOBRODOŠLI NA STRANEH ARS MANAGEMENTA

 

prof. Miomira Vitas

 

Miomira Vitas se je rodila v Beogradu, kjer je na tamkajšnji Univerzi študirala astronomijo in fiziko. Diplomirala je v razredu Brune Spiler in od leta 1977 študirala na moskovskem konservatoriju Čajkovskega s pevko, pianistko in skladateljico Marijo Mirzoevo ( prijateljico Rahmaninova in eno prvih interpretinj glasbe Sergeja Prokofjeva). Študij je nadaljevala z Nino Dorliak, partnerko Svjatoslava Richterja in z Olgo Pastuscenko, učenko Mirzoeve, s katero je študirala ruski repertoar 20. stoletja. Prvi koncert je imela leta 1975, ko je interpretirala »Lieder eines fahrenden Gesellen« Gustava Mahlerja.

Je dobitnica prve nagrade na državnem tekmovanju v Zagrebu (1980), finalistka na tekmovanju Mario del Monaco (1982) in je prejemnica prve nagrade na tekmovanju za mlade operne pevce v Skopju (1983).

Istega leta je glasbena kritika njen koncert v Beogradu razglasila kot kulturni dogodek koncertne sezone, ko je nastopila z deli Schumanna, Wolfa, Rimskega-Korsakova in Rachmaninova.

Miomira Vitas ima intenzivne koncertne dejavnost s sodelovanjem na festivalih v Nemčiji, Italiji, Franciji, na Norveškem, Švedskem, Finskem, v Rusiji, Moldaviji, Ukrajini, Azerbajdžanu, Gruziji, Kazahstanu in na Češkem.

Posnela je več CD-jev in sicer  z glasbo Čajkovskega za Musico immagine (1993) s Konstantinom Boginom, za Talent (2000) z glasbo Brahmsa skupaj z violistom Pierrom Henryjem Xuerebom in pianistom Andréjem de Grootejem, ter enega z deli Šostakoviča z Ars triom iz Rima za Amadeus (2006).

Miomira Vitas beleži več praizvedb skladb različnih skladateljev kot so Dall'Ongaro, Milojević in Bjelinski.

Mnogi skladatelji so napisali in ji posvetili svoja dela kot npr. Mihovil Logar, Ljubica Marić, Josip Magdić, Robert Cornman in Svetlana Maksimović.

Miomira Vitas redno vodi mojstrske tečaje v več državah pogosto pa je vabljena kot članica žirij na mednarodnih tekmovanjih.

 

 

prof. Fabio Napoletano

Rojen leta 1985, Fabio Napoletano je leta 2005 diplomiral z odliko na konservatoriju "G. Verdi" v Milanu, pod vodstvom Daniela Ghigina. Že zelo mlad je začel koncertno kariero kot solist in komorni glasbenik. Sodeloval z violinisti, violisti, violončelisti, flautisti, oboisti, hornisti in pevci. Leta 2013 je končal študij tradicionalne kompozicije in diplomiral na konservatoriju v Milanu kjer sta mu mentorja bila mojstra Fulvio Delli Pizzi in Gianni Possio.

Koncertiral je v poletni areni Villa Centurione Doria v Genovi, v klubu častnikov La Spezia, v vili Durazzo v Santa Margheriti (GE), v gledališču Spazio 89, na Triennalu in v avditoriju Gaber nebotičnika Pirelli za koncertno zdrženje v Milanu, v Villa Rosa Lomellini v Genovi, Como, Bergamo, Avigliani (TO) in na Ptuju (Slovenija).

Sodeloval je v gledališki predstavi "Il salotto di Cristina", interpretiral vlogo Chopina in izvajal skladateljevo glasbo ter predstavil knjigo "Ferruccio Busoni" avtorjev Sergia Filosija in Giuseppe Calliarija, kot del manifestacije " Musica da leggere" na konservatoriju v Milanu.

Že v študijskih letih je deloval tudi kot pedagog in poučeval klavir, teorijo, solfeggio in harmonijo. Veliko je pomagal študentov pri pripravah za izpite na konservatoriju in v različnih šolah v Milanu, vključno z zgodovinsko "Glasbeno šolo v Milanu".

Trenutno drži klasični tečaj klavirja na glasbeni šoli Giuseppe Conte v Genovi.

Obiskoval je mojstrske tečaje pri legendrnem Paulom Baduri-Skodi. Prejel je mnoga odličja na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih, med drugim "City of Moncalieri", "Luigi Nono di Venaria Reale", prejel drugo nagrado na tekmovanju "Mendelssohn" v Alassiu in prvo nagrado na tekmovanju za glasbeno interpretacijo - Nervi 2014.

Od leta 2013 se izpopolnjuje pri slavnem profesorju Konstantinu Boginu, pianistu legendarnega Tria Čajkovskega in eksponentu najboljše ruske učiteljske tradicije.

 

 

 

 

 

 

 

  Izjava o zasebnosti

 Vse pravice pridržane / ARS management & izobraževanje

Narejeno v Studiu Intera